ΥπΠΔΒΜΘ | e-yliko | sch | Ο καιρός
Δήλωση Προτιμήσεων ΠΥΣΔΕ | home   
Τι είναι το RSS;
Οι Εφημερίδες Σήμερα..

Νέα μέσω Τεχνολογίας RSS rss

 

AlfaVita - Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο - Συνεχής Ροή Ειδήσεων
Τρι, 19 Ιούν 2018 07:10:22
 
 
Νέες στάσεις εργασίας στα λεωφορεία σήμερα και την Πέμπτη
Τρι, 19 Ιούν 2018 07:10:22

Νέες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, οι οποίοι λένε «όχι» στο κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιήσουν στάση από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Θα ακολουθήσει δεύτερη στάση την Πέμπτη, με τα λεωφορεία να τραβούν χειρόφρενο από τις 11:00 έως και τις 17:00, καθώς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στις 12:30 στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ.

«Στο στόχαστρο βρίσκονται για ακόμη μία φορά, εκτός των άλλων, οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ. και το επιβατικό κοινό» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και προσθέτει: «Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με τη διοίκηση προσπαθεί να κλείσει το Α/Σ του Ελληνικού, του μεγαλύτερου αμαξοστασίου της Ο.ΣΥ.».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 
 
Προκήρυξη: Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Δείτε ποιες ΕΠΑΣ παίρνουν ποιες ειδικότητες
Δευ, 18 Ιούν 2018 23:57:14

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει πως ξεκινά την  Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  και λήγει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018,  η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων) με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. για το  σχολικό έτος 2018-19.

 

 

 
 
Η Αννα Διαμαντοπούλου...επιστρέφει με προτάσεις
Δευ, 18 Ιούν 2018 23:13:32

Γράφει ο Λεωνίδας Βουρλιώτης

Την πρότασή της να μη δίνεται απολυτήριο Λυκείου στους μαθητές που δεν γνωρίζουν πλήρως την Αγγλική Γλώσσα επανέφερε η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, με θέμα: “Εκπαίδευση χαρισματικών ατόμων στην Ελλάδα. Ιδεολογικές πολιτικές-Ψυχολογικές-Παιδαγωγικές Προϋποθέσεις Εκπαίδευσης Χαρισματικών Ατόμων”

Μας θύμισε ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει και όταν ήταν Επίτροπος στην Ευρώπη.

Τι μαθαίνει, λοιπόν κανείς από την κ. Άννα Διαμαντοπούλου η οποία από τα 26 της χρόνια έχει καταλάβει τις πιο υψηλές θέσεις της κρατικής ιεραρχίας (Νομάρχης, Γενική Γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας, Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργός Παιδείας).

Αλήθεια πόσο κυνικότητα μπορεί να διαθέτει κανείς για να τολμά να ξεστομίζει όσα ξεστομίζει η πρώην κ. Υπουργός της Παιδείας;

Αναμφίβολα η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμβολίζει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων, στην εκπαίδευση.

Θα μπορούσαμε να θυμίσουμε πολλά και εμείς για την κυρία αυτή πέρα από τη διανομή φωτοτυπιών αντί βιβλίων...

θα θυμίσουμε μια παλιά δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου, που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «όραμα» της για την Παιδεία. Ήταν τέλος Σεπτεμβρίου του 2010 και η – τότε – υπουργός Παιδείας περιέγραφε τα σχέδια της, σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm: «Στόχος είναι οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν ένα δικό τους μενού, δηλαδή να μπορούν να επιλέξουν μαθήματα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους»…

«Επιστημονική» η προσέγγιση: Ένα πτυχίο με απ’ όλα χωρίς τζατζίκι…

 
 
Η ΕΛΜΕ Αργολίδας ζητά τον άμεσο διορισμό όσων εκπαιδευτικών δικαιώθηκαν στα δικαστήρια
Δευ, 18 Ιούν 2018 22:38:19

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ενώ δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν, οι αποφάσεις αυτές δεν γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. Αργολίδας απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό όλων αυτών των συναδέλφων.

Καλούμε ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης κάλυψη των χρόνιων κενών.

 
 
Διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη - Πως γίνονται οι μετακινήσεις
Δευ, 18 Ιούν 2018 22:23:52

Διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση λίγο έξω από τον σταθμό Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, μετά από σπάσιμο αγωγού ομβρίων υδάτων, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επιβάτες του σιδηροδρόμου μεταφέρονται με λεωφορεία από το Πλατύ στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ενώ υπάρχουν καταργήσεις τρένων προαστιακού στη διαδρομή Θεσαλονίκη-Λάρισα.

Στο συγκεκριμένο σημείο διέλευσης των γραμμών υπάρχει κανάλι, όπου εισρέουν νερά από τη γύρω περιοχή και συχνά παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

 
 
ΣΕΠΕ Σεφέρης: Στηρίζουμε τα αιτήματα όλων των συναδέλφων των ειδικοτήτων  για τον τρόπο κατανομής των οργανικών θέσεων
Δευ, 18 Ιούν 2018 22:17:29

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΗΣ» στηρίζει τα αιτήματα των συναδέλφων της ΠΕΚΑΓΕΠΕ (Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.), που εμπεριέχονται στο έγγραφο με αρ. πρωτ. 9/2018 που εκδόθηκε 13/6/2018 με τίτλο  «Επισημάνσεις του Επιστημονικού Φορέα των Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) αναφορικά με ζητήματα εργασιακής και υπηρεσιακής φύσης των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 που υπηρετούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας»

Με το έγγραφό τους αυτό, αποδεικνύουν ότι στη Διεύθυνση Β Αθήνας για τη σχολική χρονιά 2017-18, η δημιουργία ομάδων με μικρό αριθμό σχολείων και ωρών αντίστοιχα είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου στο γνωστικό τους αντικείμενο κάτι που τους υποχρέωσε σε διδασκαλία άλλων γνωστικών αντικειμένων (Ευέλικτη Ζώνη, Παράλληλη Στήριξη, Ολοήμερο Σχολείο ακόμα και τρεις φορές εντός της ίδιας εβδομάδας), ενώ κλήθηκαν να κάνουν και εφημερίες.

Θεωρούμε ότι τα αιτήματα των συναδέλφων ΠΕ 07, όπως βεβαίως και των συναδέλφων  των άλλων ειδικοτήτων που βιώνουν την ίδια ζοφερή εργασιακή πραγματικότητα  είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν  αμέσως!

Παράλληλα στη Β΄Δ/νση παρατηρείται και η καθυστέρηση στην απόφαση για απόδοση οργανικών θέσεων εξαιτίας παραλείψεων και σφαλμάτων που οφείλονται στην ίδια την υπηρεσία, όπως μας  εξήγησε ο Δ/ντής της Β΄Δ/νσης  σε παράστασή μας, και ότι γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα σύντομα.... 

Φτάνει πια! Να δοθούν τώρα οι οργανικές θέσεις για να καλυφτούν οι μορφωτικές ανάγκες μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των  εκπαιδευτικών!

Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι συνάδελφοι του Κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, της Γαλλικής ΠΕ05, της Θεατρικής Αγωγής, των Εικαστικών και της Πληροφορικής που μετατάχθηκαν το 2013 στην Πρωτοβάθμια, έμειναν 5 ολόκληρα χρόνια χωρίς οργανικές θέσεις και την ίδια ώρα για να συμπληρώσουν ωράριο πάνε ως και σε 5-6 σχολεία την εβδομάδα και σε 2-3 την ημέρα!!! Άρα, βιώνουν μια συνεχή και καθημερινή περιπλάνηση και ομηρία!
Διεκδίκησαν οργανική θέση για να καλυτερέψουν κάπως τη ζωή τους, να αποκτήσουν μία βάση (οργανική) στη συνεχή περιπλάνησή τους κοντά στον τόπο κατοικίας τους και αυτό όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται με την καθυστέρηση που παρατητρείται  αλλά  παρατείνει την αγωνία τους και την επαγγελματική τους ανασφάλεια και ομηρία!

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι κριτήριο για την απόδοση των οργανικών τους θέσεων πρέπει να είναι η αναλογικότερη και η όσο πιο αντιπροσωπευτική κατανομή των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών, όσο και την κάλυψη των εργασιακών αναγκών των ίδιων των συναδέλφων!

Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας διεκδικεί:

1. Μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία.
2. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.
3. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του και να έχει οργανική θέση όσο γίνεται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας του. 

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη ξένη γλώσσα:

1. Κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να διδάσκεται ως δεύτερη τη γλώσσα αυτή που επιλέγει και όχι όποια «διατίθεται» στο σχολείο του!

2. Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα χωρισμού του ξενόγλωσσου τμήματος με πάνω από 25 μαθητές, χωρίς την κατάργηση του δεύτερου ξενόγλωσσου τμήματος που συγκέντρωσε τις λιγότερες προτιμήσεις των μαθητών.

3. Μείωση του διδακτικού ωραρίου με τον συνυπολογισμό του χρόνου μετακίνησης των συναδέλφων από σχολείο σε σχολείο.

 
 
Ενημερωτική συνάντηση για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού από τον Δ. Νέας Σμύρνης και την Ένωση Γονέων
Δευ, 18 Ιούν 2018 21:47:05

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Ένωση Γονέων Ν. Σμύρνης διοργανώνουν ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, την Τετάρτη 20/6, ώρα 7μμ.

 
 
Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης στηρίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν δικαιωθεί δικαστικά
Δευ, 18 Ιούν 2018 21:44:36

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  πρόβαλλε συνεχώς, επιτακτικά και με κάθε τρόπο τα αιτήματα, για μόνιμους-μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και την εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους.

Η χρόνια αδιοριστία ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων, έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να στελεχώνονται σε ένα μεγάλο βαθμό από συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που βιώνουν ένα απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης..

Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Παιδείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία και ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε, υπόσχονται κατά καιρούς χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς που δίνουν εδώ και χρόνια αγώνα, για να κερδίσουν μια σταθερή σχέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν όχι μόνο στους ανύπαρκτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών καθώς και οι αυθαιρεσίες από την πλευρά της διοίκησης, έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και πολλές ομάδες εκπαιδευτικών διαφορετικών συμφερόντων

Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν καταφύγει -ήδη από το 1997- σε δικαστικές προσφυγές, προσπαθώντας να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία. Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε νηπιαγωγούς, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008. Σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί!

Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008.

Απαιτούμε:

  • Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο κτήσης πτυχίου,
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά.
 
 
Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όλων των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά
Δευ, 18 Ιούν 2018 21:28:47

Έκπτωση 50% θα παρέχεται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των Αναπληρωτών και των Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ που υπηρετούν στα νησιά. Η έκπτωση θα ισχύει και για τα οχήματά τους.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί μεταξύ 21/6 και 30/6, μέχρι να ισχύσει δηλαδή το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις νησιωτικές μετακινήσεις.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των ΠΕΑΔ-ΠΑΣΑΔ-ΣΑΝ:

Συνάδελφοι, σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τα συναρμόδια για το θέμα Υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας και στο πλαίσιο των πιέσεών μας αλλά και της δέσμευσης του Υφυπουργού Ναυτιλίας ώστε για το νεκρό διάστημα, πριν την εφαρμογή (1/7) του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ), μεταξύ 21/6 και 30/6, να ισχύσει η έκπτωση του 50% για όλους τους συναδέλφους και τα οχήματα αυτών, ανακοινώνουμε πως αυτό έχει επιτευχθεί και στο αυριανό Δελτίο Τύπου μας θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες και χρηστικές λεπτομέρειες.

Προσπαθούμε συνάδελφοι, με κοινή στόχευση και κοινές ενέργειες, να δρομολογήσουμε τις αναγκαίες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα μετακίνησης, στέγασης, σίτισης κι ανάληψης υπηρεσίας που είναι παράγωγα της πολυετούς αδιοριστίας μας.

 
 
Ο Έλληνας αναρχικός που πολέμησε τον ISIS στη Συρία μιλά on camera για όσα έζησε!
Δευ, 18 Ιούν 2018 21:13:59

Ένας Έλληνας αναρχικός που πολέμησε το ISIS! Ναι! Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Νίκου Ματαράγκα, ο οποίος όπως αναφέρει είναι ενταγμένος στο Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας που μάχεται ενάντια στον ΙSIS, στη Συρία.

Η είδηση ότι Έλληνες πολέμησαν στη Ράκκα με τις Πολιτοφυλακές των Κούρδων ενάντια στους τζιχαντιστές είχε απασχολήσει και παλαιότερα τη δημοσιότητα.

Αυτή τη φορά, ο μαχητής μιλά on camera, στα πλαίσια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ Belkî Sibê: A journey through the Syrian War and the Rojava Revolution.

Εξηγεί πως μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μετά από δική του απόφαση, ενώ είναι μέλος του "Ρουβίκωνα". Διευκρινίζει όμως ότι η επιλογή να μεταβεί στη Συρία ήταν προσωπική χωρίς παρότρυνση της αναρχικής συλλογικότητας. Πέρασε ένα μήνα από βασική εκπαίδευση στα όπλα, ενώ μετά έφυγε για το μέτωπο του πολέμου. 

"Θεωρώ ότι είμαι βαθιά διεθνιστής", τονίζει ο Νίκος. "Παρόλαυτα θεωρώ ότι για να 'ναι όμως κάποιος διεθνιστής, πάνω απ' όλα πρέπει να αγαπάει τον τόπο του", συμπληρώνει!

Ακόμη, μιλά για συντρόφους του που χάθηκαν μπροστά του και για τα συναισθήματα που ο ίδιος βίωσε βοηθώντας στη διάσωση άλλων ανταρτών.

Έχει συμμετάσχει σε δέκα επιχειρήσεις μέσα στη Ράκκα.

Δείτε το βίντεο: