ΥπΠΔΒΜΘ | e-yliko | sch | Ο καιρός
Δήλωση Προτιμήσεων ΠΥΣΔΕ | home   
Τι είναι το RSS;
Οι Εφημερίδες Σήμερα..

Νέα μέσω Τεχνολογίας RSS rss

 

AlfaVita - Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο - Συνεχής Ροή Ειδήσεων
Κυρ, 25 Φεβ 2018 00:42:08
 
 
«Είμαι δυσλεκτικός»: Ένα συγκινητικό βίντεο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
Κυρ, 25 Φεβ 2018 00:42:08

«Δεν είμαι χαζός, είμαι δυσλεκτικός»: αυτή είναι η κραυγή αγωνίας ενός παιδιού που βασανίζεται από τη δυσλεξία και αδυνατεί να παρακολουθήσει το μάθημα, όχι επειδή δε θέλει αλλά επειδή γύρω του ορθώνονται χιλιάδες εμπόδια που πασχίζει να ξεπεράσει!

Ένα βίντεο φοιτητών, μια συλλογική προσπάθεια, βασισμένη σε αληθινή εμπειρία…

Πώς είναι μέσα στο μυαλό ενός δυσλεκτικού παιδιού;

Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε τον μαθητή στην τάξη την ώρα του μαθήματος, ώσπου η κάμερα «μπαίνει» στο μυαλό του και παρακολουθούμε το… λαβύρινθο της σκέψης του και τις δυσκολίες που του προκαλούν τα βιβλία και οι επιπλέον γνώσεις… Τα άγχη, τις αγωνίες, τις ενοχές τους αλλά και τον αγώνα που κάνουν για να μπορέσουν να είναι σαν τα υπόλοιπα παιδιά…. Ωστόσο κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν είναι μόνος του! Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που περνούν το ίδιο, αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική!

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι περνούν αυτά τα παιδιά και πόση κατανόηση πρέπει να δείχνουν οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους: ΕΔΩ

 
 
Εξήντα λεπτά «Μακελειό» για να καθυστερήσουν τη δίκη!
Σαβ, 24 Φεβ 2018 23:59:03

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η υπεράσπιση να καθυστερήσει τη δίκη, όπως έγινε εμφανές χθες στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, όταν κατά τη διάρκεια προβολής αναγνωστέων εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών υποχρέωσαν το δικαστήριο να παρακολουθήσει εκπομπή του Στ. Χίου διάρκειας περίπου μίας ώρας, αν και μόνο λίγα λεπτά ήταν εκείνα που ενδιέφεραν την ακροαματική διαδικασία.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της στην Εφημερίδα των Συντακτών η Γιώτα Τέσση, μολονότι η Πολιτική Αγωγή επισήμανε ότι για την οικονομία της δίκης θα πρέπει να υποδεικνύονται από τους συνηγόρους τα επίμαχα σημεία των βίντεο που ενδιαφέρουν κάθε πλευρά, η Υπεράσπιση επέμεινε στο αίτημά της ισχυριζόμενη ότι ενδέχεται κατά τη διάρκεια προβολής του συνόλου του οπτικοακουστικού υλικού να προκύψει υπερασπιστικό επιχείρημα(!).

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, έκανε μεν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για τη χθεσινή συνεδρίαση αλλά κάλεσε τους συνηγόρους από την επόμενη δικάσιμο να υποδεικνύουν συγκεκριμένο χρονικό σημείο προβολής των βίντεο για να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις.

Έτσι, χθες επί μία ώρα προβλήθηκε η εκπομπή «Μακελειό» της 14ης Μαΐου 2011 (συνολικής διάρκειας 1 ώρας και 42 λεπτών), η οποία εκτός από συνέντευξη Μιχαλολιάκου σχετικά με το πογκρόμ του 2011 περιλάμβανε και όλη την άσχετη με την υπόθεση της Χ.Α. ατζέντα θεμάτων του Στ. Χίου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση την ώρα που ο υπότιτλος στην προβολή αναφερόταν σε «μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια».
Αδιαμφισβήτητα πειστήρια ενοχής

Νωρίτερα προβλήθηκαν έγγραφα από τον φάκελο της δολοφονίας Φύσσα και συγκεκριμένα οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες σε διάφορα σημεία της οδού Τσαλδάρη στο Κερατσίνι (Eurobank, φαρμακείο, χρυσοχοείο, καταστήματα με είδη ρούχων, φούρνος) πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Στο παραπάνω υλικό διακρίνονται να περνούν την οδό Τσαλδάρη οκτώ μηχανές και να ακολουθούν πέντε αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ένα ασημί (σ.σ. το αμάξι του Ρουπακιά ήταν ασημί μάρκας Nissan Almera) με κατεύθυνση στη Γρ. Λαμπράκη, ομάδες ΔΙΑΣ να στρίβουν δεξιά στην Τσαλδάρη προς Κεφαλληνίας, να περνούν ασθενοφόρα, ενώ έχουν καταγραφεί προσαγωγές και διάλογοι φίλων του Φύσσα.

Ακολούθησε η προβολή φωτογραφιών στις οποίες εικονίζονταν το μαχαίρι του Ρουπακιά, αντικείμενα που βρέθηκαν στο Almera, αναπτήρες, έγγραφο με σφραγίδα που φέρει τον μαίανδρο, το εσωτερικό του οχήματος, κάρτες sim κ.ά.
Η ηγεσία της Χ.Α. στο Πέραμα

Από τα έγγραφα που αφορούσαν τη δολοφονική απόπειρα κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (φωτογραφίες με στειλιάρια, σπασμένο αυτοκίνητο και μηχανή κ.ά.) προβλήθηκε και το βίντεο από την ιστοσελίδα της Χ.Α. στο οποίο καταγράφεται η επίσκεψη ηγετικών στελεχών (Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος) και μελών του τάγματος της Νίκαιας (Πατέλης, Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Καλαρίτης) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σ' αυτό προαναγγέλλουν την επίθεση ο Ι. Λαγός («Η Χ.Α. είναι εδώ, θα τους στηρίξει εντός και εκτός Κοινοβουλίου, οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα») και ο Ηλ. Παναγιώταρος («Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα το απόστημα που έχει όνομα ΠΑΜΕ θα τελειώσει και όλα αυτά με την αρωγή της Χ.Α.»).

 

 
 
Το παράδοξο φαινόμενο του ψαλιδιού μισθών των καθαρών αποδοχών πολλών υπαλλήλων που εξελίσσονται μισθολογικά - Απίστευτος μηχανισμός
Σαβ, 24 Φεβ 2018 23:54:56

Ένας απίστευτος «μηχανισμός» μείωσης των καθαρών μηνιαίων αποδοχών λειτουργεί από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σε βάρος δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με μεγάλα ποσά «προσωπικών διαφορών» στις συνολικές ακαθάριστες αμοιβές τους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από φέτος και τα επόμενα χρόνια περίπου 90.000 πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου θα βλέπουν τα ποσά των μηνιαίων μισθών που λαμβάνουν «στο χέρι» να μειώνονται αντί να αυξάνονται κάθε φορά που θα εξελίσσονται μισθολογικά και θα ανεβαίνουν μισθολογικά κλιμάκια λόγω χρονικής ωρίμανσης των αποδοχών τους! Το παράδοξο αυτό φαινόμενο θα συμβαίνει στους υπαλλήλους οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2016, με την έναρξη εφαρμογής του μισθολογίου του ν. 4354/2015, υπέστησαν στους βασικούς μισθούς τους σημαντικές μειώσεις, οι οποίες όμως καλύφθηκαν με τη χορήγηση ισόποσων «προσωπικών διαφορών».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ενας απίστευτος «μηχανισμός» μείωσης των καθαρών μηνιαίων αποδοχών λειτουργεί από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σε βάρος δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με μεγάλα ποσά «προσωπικών διαφορών» στις συνολικές ακαθάριστες αμοιβές τους.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», από φέτος και τα επόμενα χρόνια περίπου 90.000 πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου θα βλέπουν τα ποσά των μηνιαίων μισθών που λαμβάνουν «στο χέρι» να μειώνονται αντί να αυξάνονται κάθε φορά που θα εξελίσσονται μισθολογικά και θα ανεβαίνουν μισθολογικά κλιμάκια λόγω χρονικής ωρίμανσης των αποδοχών τους! Το παράδοξο αυτό φαινόμενο θα συμβαίνει στους υπαλλήλους οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2016, με την έναρξη εφαρμογής του μισθολογίου του ν. 4354/2015, υπέστησαν στους βασικούς μισθούς τους σημαντικές μειώσεις, οι οποίες όμως καλύφθηκαν με τη χορήγηση ισόποσων «προσωπικών διαφορών».

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 για το μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου, σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούτο ο υπάλληλος στις 31-12-2015, η διαφορά διατηρείται ως προσωπική. Για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς δεν λαμβάνονται υπόψη η οικογενειακή παροχή και το επίδομα θέσης ευθύνης. Το επίδομα αυτό (θέσης ευθύνης) λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς μόνο στην περίπτωση που καταβάλλεται στις αποδοχές του υπαλλήλου τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος αλλά δεν προβλέπεται η εκ νέου χορήγησή του με την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος. Η νέα αυτή προσωπική διαφορά μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου, εκτός από την αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου λόγω της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης ή τη χορήγηση επιδόματος θέσης ευθύνης. Τυχόν αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης καταβάλλεται στο ακέραιο.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 26 του ν. 4354/2015, από την 1η-1-2018 έπαψε να ισχύει η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, την οποία προέβλεπαν οι διατάξεις αυτές για το χρονικό διάστημα από την 1η-1-2016 έως την 31η-12-2017. «Ξεπάγωσαν» δηλαδή οι μισθολογικές ωριμάνσεις τους. Συνεπώς από την 1η-1-2018 κάθε υπάλληλος των κατηγοριών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ο οποίος συμπληρώνει 2 χρόνια στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο ανεβαίνει στον αμέσως επόμενο Μ.Κ., με συνέπεια ο βασικός μισθός του να αυξάνεται κατά 55 έως 59 ευρώ το μήνα, ενώ κάθε υπάλληλος των κατηγοριών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) ο οποίος συμπληρώνει 3 χρόνια στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο ανεβαίνει στο αμέσως επόμενο Μ.Κ., με συνέπεια ο βασικός μισθός του να αυξάνεται κατά 43 έως 60 ευρώ το μήνα. Ωστόσο για τη συμπλήρωση της 2ετίας ή της 3ετίας στο ίδιο Μ.Κ. δεν προσμετράται η διετής περίοδος 2016-2017, η οποία θεωρείται «χαμένη» ως χρόνος υπηρεσίας και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων! Ετσι, για να επέλθει η άνοδος στο αμέσως επόμενο Μ.Κ. και συνακόλουθα η αύξηση του βασικού μισθού υπολογίζεται μόνο ο χρόνος υπηρεσίας που είχε διανυθεί μέχρι 31-12-2015 καθώς και ο χρόνος που διανύεται από την 1η-1-2018. (Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως ήδη έχει αποκαλύψει ο «Ε.Τ.», χιλιάδες υπάλληλοι να χάνουν από τη μη προσμέτρηση της περιόδου 2016-2017 στη μισθολογική τους εξέλιξη και να μην μπορούν να λάβουν τις αυξήσεις βασικών μισθών από 43 έως 60 ευρώ το μήνα που θα προέκυπταν γι’ αυτούς από την 1η-1-2018 αν η περίοδος εκείνη συνυπολογιζόταν).

Από το συνδυασμό των παραπάνω διατάξεων προκύπτει ότι, για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι από τον Ιανουάριο του 2016 λαμβάνουν μεγάλα ποσά «προσωπικών διαφορών» λόγω της διαμόρφωσης των βασικών μισθών τους σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από αυτά στα οποία είχαν διαμορφωθεί την 31η-12-2015, όποια αύξηση επέρχεται στους βασικούς μισθούς εξαιτίας του «ξεπαγώματος» της μισθολογικής εξέλιξης από την 1η-1-2018 δεν οδηγεί και σε αύξηση των συνολικών μηνιαίων ακαθάριστων τακτικών αποδοχών, διότι σε κάθε τέτοια περίπτωση η αύξηση του βασικού μισθού μειώνει απλώς ισόποσα την «προσωπική διαφορά» και το συνολικό ύψος των ακαθάριστων τακτικών αποδοχών (άθροισμα βασικού μισθού και προσωπικής διαφοράς) παραμένει αμετάβλητο. Ουσιαστικά, για τους υπαλλήλους των περιπτώσεων αυτών, οι συνολικές ακαθάριστες τακτικές αποδοχές παραμένουν ίδιες και μετά τις αυξήσεις των βασικών μισθών λόγω ωριμάνσεων (λόγω μισθολογικής εξέλιξης).

Τα πράγματα, όμως, γίνονται πολύ χειρότερα σε επίπεδο καθαρών αποδοχών (χρημάτων που εισπράττονται τελικά «στο χέρι») για τους υπαλλήλους των παραπάνω περιπτώσεων. Ο λόγος είναι ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση η αύξηση του βασικού μισθού και η ισόποση μείωση της «προσωπικής διαφοράς» έχουν ως συνέπεια να αυξάνεται το τμήμα των συνολικών τακτικών αποδοχών επί του οποίου επιβάλλονται εισφορές για κύρια, επικουρική σύνταξη, ΜΤΠΥ και υγειονομική περίθαλψη. Συνεπώς, με την αύξηση του βασικού μισθού επέρχεται αύξηση στις κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών η οποία μειώνει το ποσό των καθαρών αποδοχών που τελικά εισπράττει ο υπάλληλος. Εν τέλει με τον «μηχανισμό» αυτόν κάθε δημόσιος υπάλληλος που έχει ενσωματωμένο στις αποδοχές του ένα σχετικά μεγάλο ποσό «προσωπικής διαφοράς» μεγαλύτερο των 100 ευρώ παίρνει «στο χέρι» λιγότερα χρήματα ως μισθό όταν… προάγεται μισθολογικά!

Ο «Ε.Τ.» παραθέτει χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία αποτυπώνουν πώς ακριβώς λειτουργεί αυτός ο «μηχανισμός» που προκαλεί το παράδοξο φαινόμενο οι καθαρές αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων να μειώνονται αντί να αυξάνονται όποτε αυτοί εξελίσσονται μισθολογικά. Τα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι όχι μόνο δεν θα δουν από δω και πέρα τις αποδοχές τους να αυξάνονται με το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων που επήλθε από την 1η-1-2018, αλλά θα βγαίνουν και χαμένοι, καθώς θα υφίστανται απώλειες στα μηνιαία καθαρά ποσά που θα λαμβάνουν.

Εν τέλει, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι περίπου 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι με μεγάλα ποσά «προσωπικών διαφορών» όχι μόνο χάνουν σημαντικά ποσά αυξήσεων εξαιτίας του συμψηφισμού των αυξήσεων με τις «προσωπικές διαφορές» και του μη συνυπολογισμού της διετίας 2016-2017 στη μισθολογική εξέλιξη αλλά θα δουν τις αποδοχές που εισπράττουν κάθε μήνα να μειώνονται κάθε φορά που ανεβαίνουν μισθολογικά κλιμάκια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ

 
 
Οι βασικές πτυχές του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας
Σαβ, 24 Φεβ 2018 23:41:52

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  

 Προγραμματισμός του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας

Σχετ.: (Π.Δ. 79/2017, ΦΕΚ 109/Α΄/1-8-2017, Άρθρα 10, 11, 12, 13,14,15,16, 17, 18,19)
1.Τι είναι ο Προγραμματισμός/Σχεδιασμός του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας; Βασικές διαστάσεις

Βασικό στάδιο στη διαδικασία της σχολικής μονάδας αποτελεί ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, διαδικασία κατά την οποία το σχολείο, αξιοποιώντας τη γνώση που παράγεται από την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητάς του.

Ειδικότερα, ο όρος του «εκπαιδευτικού σχεδιασμού» ή του «σχεδιασμού βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου», αφορά ένα σύνολο συστηματικών, συλλογικών και συμμετοχικών διαδικασιών, οι οποίες οργανώνονται και αναπτύσσονται από τους ίδιους τους παράγοντες της σχολικής μονάδας και στις οποίες κεντρική θέση κατέχουν:
•Η επιλογή συγκεκριμένων δραστηριοτήτων για βελτίωση και ενίσχυση της ποιότητας συγκεκριμένων πτυχών της σχολικής πραγματικότητας.
•Η δραστηριοποίηση όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υλοποίηση των σχεδίων δράσης.
•Η παρακολούθηση και η αποτίμηση της προόδου εφαρμογής των προγραμμάτων δράσης και της αποτελεσματικότητάς τους.

Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια επιπλέον δραστηριότητα την οποία θα πρέπει να αναπτύξει το σχολείο. Αντίθετα, προτείνεται ως ένας διαφορετικός τρόπος οργάνωσης και διαχείρισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας, ως ένας μηχανισμός ενδυνάμωσης της σχολικής μονάδας και ως μια εξελικτική διαδικασία μάθησης, συνεργασίας, συμμετοχικής ευθύνης και αυτοβελτίωσης όλων των παραγόντων του σχολείου (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κοινότητα), προσφέροντας έναν τρόπο για αναγνώριση και αποτελεσματική διαχείριση των απαραίτητων αλλαγών για τη βελτίωση των σχολικών πρακτικών.

Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, αποτελεί μια ζωντανή και δυναμική διαδικασία,  η οποία απαιτεί προσαρμοστικότητα και ευελιξία. Η συνεχής αποτίμηση των δράσεων που υλοποιούνται, η συστηματική διερεύνηση κάθε χρόνο νέων πτυχών της σχολικής ζωής, οι εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» είναι φυσικό να επιφέρουν αλλαγές και τροποποιήσεις στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου. Οι δραστηριότητες που προγραμματίζονται δεν μπορεί να είναι απόλυτα γραμμικές και στενά προδιαγεγραμμένες. Αντίθετα, μπορούν να τροποποιούνται κατά την πορεία εφαρμογής τους, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, καθώς και στις ιδιαίτερες συνθήκες του σχολείου.

Για τα σχολεία που θα αποφασίσουν για πρώτη φορά να εφαρμόσουν διαδικασίες εκπαιδευτικού σχεδιασμού/προγραμματισμού  είναι αναγκαίο να προσεγγίσουν με προσοχή και σταθερά βήματα την όλη διαδικασία.

Σε μια πρώτη φάση κρίνεται σκόπιμο να ακολουθήσουν μικρά, σταθερά βήματα και να επικεντρώσουν την προσπάθειά τους σε προτεραιότητες που συνδέονται με δράσεις «υποδομής», δηλαδή τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και προϋποθέσεων για τη σταδιακή εισαγωγή και εδραίωση των αλλαγών στις δομές, τη λειτουργία και την κουλτούρα του σχολείου.

Τέτοιες δράσεις είναι αυτές που αφορούν στην οργάνωση και στη λειτουργία του σχολείου, στο κλίμα και στις σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών, στην εμπλοκή των γονέων/κηδεμόνων, στη βελτίωση της επικοινωνίας και της δικτύωσης με την εκπαιδευτική κοινότητα, στην ανάπτυξη συμμετοχικών και συνεργατικών πρακτικών, στην προώθηση αντισταθμιστικών και υποστηρικτικών παρεμβάσεων.

Διατύπωση και Ιεράρχηση Προτεραιοτήτων για Δράση

Το πρώτο βήμα για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό αποτελεί ο σαφής προσδιορισμός από το σχολείο συγκεκριμένων στόχων για βελτίωση, διαδικασία η οποία περιγράφεται ως «διατύπωση και ιεράρχηση προτεραιοτήτων για δράση».
•Κατά τη διαδικασία αυτή το σχολείο επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: «πού επιθυμούμε να φτάσουμε»; προγραμματίζοντας τις συγκεκριμένες δράσεις για βελτίωση που θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
•Η «διατύπωση και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για δράση» που προέκυψαν από τη σχετική διερεύνηση, αποτελεί διαδικασία, η οποία θα συνδέσει οργανικά τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό με τις πραγματικές αδυναμίες και τις δυνατότητες του σχολείου. Η διαδικασία αναπτύσσεται συνήθως μετά την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου (Π.Δ. 79/2017, ΦΕΚ 109/Α΄/1-8-2017).

Στη διαδικασία είναι καλό να συμμετέχουν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας (π.χ. εκπρόσωποι μαθητών και γονέων, ο σχολικός σύμβουλος), έτσι ώστε οι δράσεις που θα προγραμματιστούν να εκφράζουν και να έχουν την αποδοχή όλων των παραγόντων της σχολικής ζωής και ταυτόχρονα να ενισχύουν τη δέσμευση όλων για την υλοποίησή τους. Η ευρύτερη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στη διαδικασία επαφίεται στην κρίση του συλλόγου διδασκόντων.

Οι Εκπαιδευτικοί συγκεντρώνουν και καταγράφουν τις προτεραιότητες για δράση που προέκυψαν από την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου (Π.Δ. 79/2017, ΦΕΚ 109/Α΄/1-8-2017, Άρθρο 10, Παρ.3). Η καταγραφή αυτή αποσκοπεί στη μελέτη, στην ιεράρχηση και στην τελική επιλογή των δραστηριοτήτων που θα υλοποιήσει η σχολική μονάδα κατά την τρέχουσα ή/και την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο προγραμματισμός ενός μικρού σχετικά αριθμού δραστηριοτήτων – ανάλογα με το μέγεθος του σχολείου- επιτρέπει την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της προόδου υλοποίησής τους, καθώς και την ουσιαστική εμπλοκή περισσότερων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην  επιλογή και τη διατύπωση των προτεραιοτήτων για δράση λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως: η αναγκαιότητα υλοποίησης μιας δραστηριότητας όπως προέκυψε από την εκτίμηση της γενικής εικόνας του σχολείου και τη σχετική διερεύνηση, οι ιδιαίτερες απαιτήσεις (σε πόρους, μέσα, φόρτο εργασίας, χρόνο, κτλ.), η προηγούμενη εμπειρία και οι καλές πρακτικές του σχολείου, η ύπαρξη ανάλογων ή συμπληρωματικών δράσεων στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συνεκτιμά και ιεραρχεί τις προτεραιότητες για δράση, απαντώντας σε ερωτήματα όπως:

 •Επείγει η υλοποίηση μιας δραστηριότητα; Κάποιες δραστηριότητες επιβάλλεται να υλοποιηθούν άμεσα;

 •Υπάρχει ήδη η σχετική με τη δραστηριότητα υποδομή στο σχολείο; Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει το σχολείο να ξεκινήσει από τα απλούστερα στάδια για την υλοποίησή της, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η βάση, αλλά και η προοπτική για την αποτελεσματική ολοκλήρωσή της.

2.Τι απαιτείται σε επίπεδο σχολικής μονάδας;

Απαιτείται απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων – Συλλογικές & Συμμετοχικές διαδικασίες, στις οποίες κεντρική θέση κατέχουν:
•Η δραστηριοποίηση όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υλοποίηση των όποιων δράσεων.
•Η επιλογή συγκεκριμένων δράσεων για βελτίωση.
•Ο σχεδιασμός όλων των δραστηριοτήτων για την ενίσχυση ή βελτίωση της ποιότητας συγκεκριμένων πτυχών της σχολικής πραγματικότητας.
•Η παρακολούθηση και η αποτίμηση της προόδου εφαρμογής των δράσεων και της αποτελεσματικότητάς τους

 
3.Ποιες μπορεί να είναι οι βασικές πτυχές ενός Προγραμματισμού/Σχεδιασμού;   

 •Η Εποπτεία και διαχείριση υποδομών και διαθέσιμων υλικών πόρων

Δημιουργία,  ανανέωση,  επέκταση χώρων βιβλιοθήκης. Συντήρηση, εμπλουτισμός, ανανέωση εξοπλισμού (Συνεργασία με τον οικείο Δήμο, τη Δ/νσης Π.Ε. ή και το Σχολικό Σύμβουλο)
•Σχολικών εργαστηρίων
•Αίθουσας γυμναστικής
•Αίθουσας εκδηλώσεων – πολλαπλών χρήσεων
•Αιθουσών διδασκαλίας
•Φυσικών Επιστημών
•Πληροφορικής
•Καλλιτεχνικών, Αίθουσας γυμναστικής
•Βιβλιοθήκης
•Γραφείου Διευθυντή / Διδασκόντων
•Ιστοσελίδα του σχολείου

•Οργάνωση και Διοίκηση του Σχολείου

Αναφέρονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενεργειών που αφορούν σε θέματα όπως:

 
•Χρονοδιάγραμμα (ημερολόγιο) ετήσιου διδακτικού έργου και λοιπών δραστηριοτήτων του σχολείου (ημέρες και ώρες διδασκαλίας, σχολικές εορτές, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.ά.)
•Ανάθεση διδακτικού έργου – κατανομή τάξεων & διδακτικών αντικειμένων, αξιοποίηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων
•Σύνταξη Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος του σχολείου
•Ανάθεση εξωδιδακτικού έργου εκπαιδευτικών / αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, υπεύθυνοι τάξεων, υπεύθυνοι εργαστηρίων: Φυσικής, Πληροφορικής,  Βιβλιοθήκης,
•Διοικητικό έργο, εφημερίες, επιτηρήσεις
•Οργάνωση και λειτουργία Ολοήμερου σχολείου
•Οργάνωση και λειτουργία Τμήματος Ένταξης  – Παράλληλη στήριξη
•Οργάνωση και καταγραφή αρχειακού υλικού – τήρηση αρχείων:
•βιβλία φοίτησης μαθητών (απουσιολόγια)
•βιβλία πρακτικών (συλλόγου διδασκόντων, διευθυντή)
•βιβλία παρακολούθησης διδακτέας ύλης
•βιβλίο καταγραφής συμβάντων, όπου εμπλέκονται μαθητές
•ημερολόγιο χρήσης εργαστηρίων (ανά εργαστήριο)
•Προγραμματισμός συνεδριάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων (ημέρες, κανονισμός λειτουργίας, θέματα…)
•Προγραμματισμός συνεδριάσεων του Σχολικού Συμβουλίου
•Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών – Διαχείριση Κρίσεων

 
   •Προγραμματισμός εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων, πρωτοβουλιών εκπαιδευτικών, μαθητών … όπως:

 
•Εκπαιδευτικές επισκέψεις (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, κλπ.)
•Σχολικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, κα.)
•Ομιλίες, διαλέξεις, προβολές, κλπ
•Εκδρομές μαθητών
•Σχολικές Πρωτοβουλίες – Δραστηριότητες Μαθητών (κοινωνικού, πολιτισμικού, περιβαλλοντικού χαρακτήρα)

 
•Υλοποίηση θεσμοθετημένων δραστηριοτήτων που εμπλουτίζουν τα ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ

Αναφέρονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων δράσης  όπως, ενδεικτικά:
•Πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης
•Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
•Πρόγραμμα αγωγής υγείας
•Κυκλοφοριακής Αγωγής
•Πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων
•Πρόγραμμα θεατρικής παιδείας
•Εικαστικών δραστηριοτήτων
•Μουσικών  δραστηριοτήτων

 
•Σχεδιασμός και προγραμματισμός δράσεων σε ενδοσχολικό επίπεδο

Αναφέρονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δραστηριοτήτων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο σε θέματα όπως:

Ανάπτυξη και βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων:
•μαθητών μεταξύ τους, προσφύγων μαθητών, μαθητών με ειδικές ανάγκες/ αναπηρία
•δασκάλων – γονέων και κηδεμόνων
•διεύθυνσης – γονέων & κηδεμόνων
•δασκάλων – μαθητών
•δασκάλων – διευθυντών
•συλλόγου διδασκόντων
•Διαχείριση προβλημάτων σχολικής βίας
•Αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής διαρροής
•Συμβουλευτική γονέων, εφήβων (σχολή γονέων, ψυχολογική – παιδαγωγική στήριξη γονέων, μαθητών)
•Αντιστάθμιση και υποστήριξη των μαθητών (ενισχυτική διδασκαλία, κλπ.)
•Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών (βελτίωση διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών, διαχείριση προβλημάτων, κα.)
•Βελτίωση διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών (συνεργασίες εκπαιδευτικών, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, κα.)
•Συμμετοχή σε μαθητικούς διαγωνισμούς
•Συμμετοχή σε διασχολικά πρωταθλήματα (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, σκακιού κλπ.)
•Συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα και καινοτόμες δράσεις, όπως: Μαθητιάδες, Comenius, E-twinning κλπ.

 
•Προγραμματισμός δράσεων για ανάπτυξη και βελτίωση της συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς

Αναφέρονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων και βελτίωσης της  συνεργασίας με φορείς όπως:

 
•Σχολικό Σύμβουλο ή Σχολικούς Συμβούλους Ειδικοτήτων
•Διεύθυνση Π.Ε. Εκπαίδευσης
•Σχολική Επιτροπή
•Σύλλογο γονέων
•Φορείς της τοπικής κοινωνίας (κοινωνικούς, πολιτισμικούς, περιβαλλοντικούς, κ.ά.)
•Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και επιστημονικούς φορείς (Πρακτική άσκηση φοιτητών, Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, κ.λπ.)
•Κέντρα και Υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
•Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων
•ΚΕΔΔΥ
•Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 
4.Πολιτικές του Σχολείου

(Η διαμόρφωση πλαισίου συνεργασιών και αντιμετώπισης των θεμάτων, που μπορεί να διαμορφωθεί από το σχολείο και να διέπει, ενδεικτικά, τα ακόλουθα ή και άλλα θέματα. Τα θέματα και οι πολιτικές του σχολείου μπορεί να εμπεριέχονται και στον Κανονισμό λειτουργίας του σχολείου).             

 
•Επικοινωνία & Συνεργασίες με τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/ θεματολογία συναντήσεων
•Διαχείριση παραπόνων
•Διαχείριση κρίσεων
•Πρόληψη & Αντιμετώπιση μη Επιθυμητής Συμπεριφοράς
•Κανονισμός του σχολείου

 
5.Τι είναι ο Κανονισμός λειτουργίας του σχολείου;

 
1.Η λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας μπορεί να διέπεται από κανονισμό. Ο κανονισμός λειτουργίας καταρτίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων.
2.Ο κανονισμός λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας είναι η «πολιτική» του κάθε σχολείου. Ρυθμίζει θέματα της σχολικής ζωής που αφορούν, μεταξύ άλλων, την παροχή κινήτρων και ηθικών αμοιβών, τον τρόπο συνεργασίας εκπαιδευτικών με τους Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών, τη διαχείριση των παραπόνων και της επικοινωνίας σχολείου & οικογένειας, τη λειτουργία της δανειστικής Βιβλιοθήκης, την πρόληψη και αντιμετώπιση της «μη» επιθυμητής μαθητικής συμπεριφοράς και την αποτροπή φαινομένων σχολικής βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας των μαθητών, των διδασκόντων και του λοιπού προσωπικού, το περιεχόμενο και τον τρόπο επιβολής μέτρων εσωτερικής τάξης, τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τον έλεγχο της εισόδου τρίτων προσώπων στο σχολικό χώρο, την καθαριότητα των χώρων κατά την ώρα της διδασκαλίας, τη χρήση και αξιοποίηση του διδακτικού υλικού καθώς και κάθε άλλο θέμα που δεν ρυθμίζεται από τις κείμενες διατάξεις και αφορά τη σχολική ζωή.
3.Ο κανονισμός μπορεί να περιλαμβάνει και θέματα διδασκαλίας και μάθησης, προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας και συνεργασίας των εκπαιδευτικών, ενδοσχολικής επιμόρφωσης, διαδικασίες στήριξης των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών με Ε.Ε.Α., τη συναισθηματική, κοινωνική, πολιτισμική και ηθική τους ανάπτυξη, τη συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες και μαθητικούς διαγωνισμούς κ.λ.π.

 
6.Σχεδιασμός & Προετοιμασία σε Επίπεδο Τάξης

Ενδεικτικά θέματα
1.Διαμορφώνουμε σχετικό σχέδιο λειτουργίας της Τάξης και Προγραμματίζουμε όλα τα θέματα σε ετήσια βάση (διδακτέα ύλη…).
2.Θέτουμε βασικούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν με βάση τις ανάγκες της Τάξης και τη διερεύνηση των θεμάτων που την απασχολούν.
3.Επιλέγουμε στρατηγικές για τη διαμόρφωση του κατάλληλου Παιδαγωγικού κλίματος στην Τάξη μας – Διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ μαθητών… Εκπ/κού της Τάξης….
4.Χρησιμοποιούμε όλες τις διδακτικές μεθόδους και τεχνικές ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης μας. Τρόπος εργασίας (μετωπική διδασκαλία, σε ομάδες, διερευνητική…. άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται με βάση τις ιδιαιτερότητες των μαθητών.
5.Θέτουμε σταθερά και σαφή Όρια στη συμπεριφορά των μαθητών ώστε να γνωρίζουν… μέχρι πού μπορεί να φτάσουν; (η οριοθέτηση συμπεριφοράς βοηθά τους μαθητές…)
6.Διαμορφώνουμε (από κοινού) Κανόνες στην Τάξη; Έχουν δημιουργηθεί με τη συνεργασία των μαθητών; τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους; Υπάρχουν συνέπειες και ποιες για τη μη τήρηση;
7.Αξιολόγηση μαθητών: ποιες μορφές χρησιμοποιούνται; (εναλλακτικές, περιγραφική κλπ.)- Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αξιολόγηση των μαθητών με ήπιες μαθησιακές δυσκολίες; Αξιολογούνται αυτοί με βάση τα δικά τους ατομικά επιτεύγματα και όχι σε σύγκριση με τους άλλους μαθητές της Τάξης;
8.Για την Αξιολόγηση των μαθητών υπάρχει συνεργασία των δασκάλων με τους εκπ/κούς ειδικοτήτων; Εκτός του γνωστικού τομέα, παίρνονται υπόψη και οι άλλες ικανότητες των μαθητών (τέχνες, αθλητισμός, μουσικές δραστηριότητες, ικανότητες επικοινωνίας, κοινωνικές δεξιότητες κ.ά);
9.Υπάρχει συνεχής Συνεργασία, επικοινωνία και αλληλοενημέρωση των Εκπαιδευτικών με την Εκπ/κό του Τμήματος Ένταξης; Παρακολουθούνται οι μαθητές, η εξέλιξή τους, η βελτίωση.
10.Η Αναγνωστική Ικανότητα των μαθητών είναι καλή; Μπορούν και διαβάζουν με σχετική ροή και κατανοούν αυτά που διαβάζουν; Υπάρχουν μαθητές που ακόμη δυσκολεύονται;
11.Γραπτός λόγος: γράφουν οι μαθητές με σχετική άνεση μικρά και σαφή ως προς τη δομή και το περιεχόμενο κείμενα; Δουλεύουν οι εκπ/κοί πάνω σ’ αυτό με τους μαθητές; (συγγραφή κειμένου, στάδια, άμεση καθοδήγηση…).
12.Σχέσεις – Επικοινωνία & Συνεργασία με τους Γονείς της Τάξης: Γίνονται Συναντήσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους Γονείς & Κηδεμόνες; -Υπάρχει στενή συνεργασία και αλληλοενημέρωση; Έχετε «κερδίσει» την εμπιστοσύνη των γονέων; Μιλούν οι γονείς για οικογενειακά και άλλα θέματα με άνεση;
13.Υπάρχουν θέματα ανεπιθύμητης Συμπεριφοράς… που δε συνάδουν με τη λειτουργία και τον Κανονισμό της Τάξης; Αν. ΝΑΙ, πού, κατά τη γνώμη σας οφείλονται;
14.Χρησιμοποιούνται διδακτικές τεχνικές, κατά τη διάρκεια του μαθήματος που κρατούν το ενδιαφέρον των μαθητών «αμείωτο» και τους κινητοποιούν;
15.Υπάρχει Συνεργασία με τους Εκπ/κούς των Ειδικοτήτων; Ενημέρωση για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά; Τις «ιδιαιτερότητες», τα δυνατά ή αδύνατα σημεία του; Τη συμπεριφορά του; Το μαθησιακό στυλ;
16.Προγραμματίζονται εκδηλώσεις και άλλες δράσεις δημοσιοποίησης του έργου των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του σχολείου; Υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τις Γιορτές ή τις άλλες εκδηλώσεις που πρέπει να συζητηθούν;
17.Άλλα θέματα που είναι αναγκαίο να επισημανθούν.

 

        Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΠΕΡΙΦ. Δ.Ε.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

 
 
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τα συλλαλητήρια και το σκάνδαλο
Σαβ, 24 Φεβ 2018 23:35:29

Προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», η οποία καταγράφει το πολιτικό σκηνικό μετά τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» και το σκάνδαλο Novartis (12-23 Φεβρουαρίου).

Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα, η οποία έγινε σε μέγεθος δείγματος 2.302 ατόμων, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χρυσή Αυγή να έχει 9,4% και το Κίνημα Αλλαγής 8,4%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,00%, ενώ το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, σε αντίθεση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που με 2,5% μένουν εκτός.

Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν: Λαϊκή Ενότητα 1,9%, Εθνική Ενότητα 1,5% και Ελληνική Λύση 1,5%, ενώ άλλα κόμματα επιλέγει το 4,7% των ερωτηθέντων.

 

 
 
Tα χαρακτηριστικά ενός… χαρούμενου εκπαιδευτικού!
Σαβ, 24 Φεβ 2018 22:58:28

Σίγουρα έχετε επαφή με την πραγματικότητα; Έχετε εμπειρία στην ελληνική σχολική τάξη; Θα αστειεύεστε, δεν μπορεί!

Κι όμως αγαπητοί μου φίλοι η απάντησή μου σε όλες τις απορίες σας  είναι «Ναι!» , με μοναδικό «Όχι!» στο ότι δεν αστειεύομαι, ούτε κατά διάνοια. Μιλώ πολύ σοβάρα. Κι ακριβώς επειδή η ελληνική πραγματικότητα γίνεται καθημερινά όλο και πιο ζοφερή, θεωρώ πως πια είναι υποχρέωση όλων των εκπαιδευτικών, που σέβονται και τιμούν την ιδιότητα τους, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

Να αλλάξουμε στάση. Και τότε ίσως αλλάξουμε και τη ζωή μας, προς το καλύτερο! Τότε ίσως θα δούμε τους μικρούς μαθητές μας πραγματικά να γίνονται οι πολίτες του κόσμου που επιθυμούμε (και θα ευχηθούμε να υπάρξει κάποτε, σε όλες τις κάρτες που θα ανταλλάξουμε αυτές τις μέρες!)

Ο χαρούμενος εκπαιδευτικός λοιπόν υπάρχει, και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά, αρκεί να κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά στην εκπαιδευτική μας ομήγυρη. Έστω και αν δεν συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά, που θα αναλύσουμε στη συνέχεια, υφίσταται ως οντότητα (!!) και μας περιμένει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του!

Επίσης ξέρουμε πολύ καλά τί τον κάνει να είναι χαρούμενος παρά τις αντιξοότητες, αλλά οι περισσότεροι από εμάς το ξεχνάμε και αφήνουμε τις άσχημες συνθήκες να μας παρασύρουν. Και το χειρότερο όλων κάποιοι από εμάς μεταφέρουμε και διαδίδουμε τη αρνητική μας ενέργεια σε όλους γύρω μας και δυστυχώς και στους νέους συναδέρφους, στερώντας τους ακόμη και το δικαίωμα για αισιοδοξία που επιτάσσει η ηλικία τους…

Ας θυμηθούν λοιπόν οι παλιοί και ας μάθουν οι νεότεροι ποια είναι… τα χαρακτηριστικά ενός χαρούμενου εκπαιδευτικού!

Δεν «κολλάει» στις ελλείψεις των υποδομών : …και δεν τις χρησιμοποιεί ως άλλοθι για απραγία! Είναι εφευρετικός και δημιουργικός. Γνωρίζει ότι οι παιδαγωγικοί στόχοι επιτυχγάνονται και με πιο απλές μεθόδους ή πιο απλά υλικά. (Φυσικά δεν σταματά να επιδιώκει την βελτιώση της κατάστασης και να συμμετέχει σε δράσεις διεκδίκησης αλλαγών).

Δεν αναλαμβάνει πολλές δεσμεύσεις: Δε λέει «ναι» σε όλες τις προτάσεις για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις. Γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα την ποιότητα και την ποσότητα και γι’αυτό  είναι επιλεκτικός και εμπλέκεται στο βαθμό που αντικειμενικά μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Δεν επιδιώκει την τελειότητα: Η επιδίωξη της τελειότητας το μόνο που προκαλεί είναι άγχος. Η επίτευξη συγκεκριμένων στόχων είναι προτιμότερη και πιο αποτελεσματική.

Δεν προσπαθεί να κάνει οπωσδήποτε όλα όσα έχει προγραμματίσει: Η ευελιξία και η αναπροσαρμογή του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν είναι το κλειδί για μια ήρεμη και ευχάριστη μέρα στο σχολείο, χωρίς εκνευρισμό και πίεση.

Δεν ασχολείται με το τί κάνουν οι συνάδερφοί του: Λέει ναι στην ανταλλαγή ιδεών και στην εποικοδομητική συνεργασία, δεν καταναλώνεται όμως σε αρνητικούς σχολιασμούς και αντιζηλίες. Αναγνωρίζει την αξία των συναδέρφων του και δεν διστάζει να τους συγχαρεί για τα επιτεύγματά τους. (Πώς θα ήταν η ατμόσφαιρα στους συλλόγους διδασκόντων, αν όλοι είχαν έναν καλό λόγο για κάθε συνάδερφο;)

Δεν προσποιείται ότι τα καταφέρνει σε όλα: Όταν κάνει κάτι σωστά με έμπρακτα θετικό αποτέλεσμα δεν διστάζει να μιλήσει γι’αυτό και να το μοιραστεί με τους συναδέφους του. Αν όμως κάτι που έχει εφαρμόσει είναι αντικειμενικά αναποτελεσματικό έχει το θάρρος να το παραδεχτεί και να ζητήσει βοήθεια. Η ειλικρίνεια είναι θεμέλιος λίθος των ισορροπημένων σχέσεων και επιφέρει τον σεβασμό.

Δεν βιάζεται : Απολαμβάνει τις δραστηριότητες και τις στιγμές που περνά με τους μαθητές του.

Δεν φοβάται να δοκιμάσει καινούριες μεθόδους : Και σχεδόν πάντα αποζημιώνεται με την απόκτηση νέων γνώσεων και νέων εμπειριών. Συν ότι δίνει έμπρακτα το παράδειγμα στους μαθητές του, για τη σημασία του να προχωρούν στη ζωή με θάρρος και τόλμη.

Δεν σταματά να μαθαίνει: Όταν ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις στον τομέα σου, παραμένεις «μέσα στα πράγματα», γεγονός που αυξάνει την αυτοπεποίθηση σου και τη διάθεση για δημιουργική δραστηριότητα.

Προφυλάσσει τον εαυτό του από «τοξικούς» συναδέρφους: Δείχνει κατανόηση και σεβασμό στην συναισθηματική κατάσταση του κάθε συναδέρφου ωστόσο δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον παρασύρει σε μια κατάσταση συνεχούς γκρίνιας, μεμψιμορίας, απαισιοδοξίας ή σε καταστάσεις αντιζηλίας και αθέμιτου ανταγωνισμού. Αποστασιοποιείται και επιδιώκει την επαφή με συναδέρφους που συμμερίζονται την προσωπική του στάση ζωής.

Διατηρεί ισορροπημένες σχέσεις με τους γονείς των μαθητών: Είναι διαθέσιμος στην επικοινωνία και τη συνεργασία με τους γονείς όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις . Είναι δεκτικός στις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους ωστόσο δεν εμπλέκεται προσωπικά και δεν αφήνει τον εαυτό του να παρασυρθεί από τυχόν αρνητικά σχόλια.

Δεν ξεχνά να φροντίζει τον εαυτό του: Ένας συναισθηματικά και σωματικά υγιής άνθρωπος είναι χαρούμενος σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Ο εκπαιδευτικός που συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σίγουρα πολύ τυχερός και ο ίδιος και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω του.

Όμως κι εμείς οι υπόλοποι, δεν μπορεί, όλο και κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά έχουμε καταφέρει να περισώσουμε μέσα στην πολύπαθη εκπαιδευτική μας πορεία! Και είναι ευκαιρία λίγο πριν το ξεκίνημα του νέου χρόνου να ξαναθυμηθούμε και γιατί όχι να προσθέσουμε, να αφαιρέσουμε, να αλλάξουμε!

Ναι, εμείς οι κακοπληρωμένοι, παραμελημένοι, απαξιωμένοι εκπαιδευτικοί ας θυμηθούμε ότι κάθε μέρα στη δουλειά μας δεν σφραγίζουμε έγγραφα, «σφραγίζουμε» αθώες παιδικές ψυχές.

Πηγή: meleniro.gr

 
 
Δες την πραγματικότητα καθαρά
Σαβ, 24 Φεβ 2018 22:52:44

Να βάλουμε μια άνω τελεία και να μπορέσουμε να ζήσουμε με έναν τρόπο που να μας ταιριάζει, να μας γεμίζει. Όπως θα θέλαμε να ζούμε!

Όμως, πώς μπορούμε να είμαστε ενήμεροι της δικής μας πορείας και πώς μπορούμε να ζούμε τη ζωή μας πραγματικά και όχι μέσα από τις πληγές του παρελθόντος ή τις προσδοκίες του μέλλοντος;

1. Είμαι σε επαφή με την πραγματική μου ζωή: Κάνω ένα βήμα πίσω και κοιτάω τη ζωή μου από μια μικρή απόσταση. Αξιολογώ τι πραγματικά μου συμβαίνει, ποιες είναι οι επιλογές μου, η συμπεριφορά μου ή οι προοπτικές μου.

2. Ζω τη ζωή μου, δεν την υπεραναλύω: Πολλές φορές έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε υπεραναλυτικά και συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι αυθόρμητος, να ‘’αναπνεύσει’’, να είναι παρόν στην κάθε στιγμή. Βιώνω την κάθε στιγμή μου, είμαι παρόν εκεί, με το μυαλό μου, την καρδιά μου, το σώμα μου και την ενέργειά μου. Είμαι σε αυτό που ζω!

3. Επικεντρώνομαι σε αυτό που κάνω κάθε φορά: Αν την ώρα που κάνω κάτι, σκέφτομαι κάτι άλλο, δεν δίνω την προσοχή μου και την ενέργειά μου συνειδητά και πολύ συχνά καταλήγω να μην είμαι σε τίποτα πραγματικά.

4. Απολαμβάνω αυτό που κάνω. Ακόμα και αν είναι δύσκολο ή κουραστικό ή απαιτητικό, φροντίζω να ψάχνω μέσα μου το τι μου αρέσει εκεί, τι με ευχαριστεί, τι χρειάζομαι… Αν χρειάζεται π.χ. να απλώσω τα ρούχα και είναι και τα παιδιά μου εκεί, σκαρφίζομαι ένα παιχνίδι και παίζω μαζί τους με αφορμή το άπλωμα των ρούχων: μοιράζομαι μαζί τους μια φανταστική ιστορία ή τραγουδάμε μαζί ή συνεργαζόμαστε για την δουλειά και το παιδί μου γίνεται ο ‘’Υπεύθυνος για τα μανταλάκια’’. Χαίρομαι αυτό που συμβαίνει και το κάνω αφορμή για συνάντηση, παιχνίδι και επικοινωνία.

5. Προσέχω την παγίδα των υψηλών προσδοκιών: Σε όλα τα Μέσα επικοινωνίας, εμφανίζονται εικόνες σπιτιών μόνιμα στην εν τέλεια. Κρεβάτια στρωμένα, σκόνη πουθενά, όλα τακτοποιημένα και πεντακάθαρα, άνθρωποι γελαστοί, όμορφοι, ερωτικοί… Οι σχέσεις τέλειες. Αγκαλιές, φιλιά, ταξίδια, γιορτές… Και τότε είναι που εσύ (και εγώ και όλοι), μέσα σου σιωπηλά, αναρωτιέσαι…

Το δικό σου σπίτι δεν είναι αυτό της ‘’διαφημισοχώρας’’, εσύ δεν είσαι η αψεγάδιαστη πριγκίπισσα, η σχέση σου δεν είναι η ιδανική - ονειρική, τα παιδιά σου δεν είναι άγγελοι. Και τότε αρχίζουν τα δύσκολα! Τι θα κάνεις με την ‘’σκόνη’’, με τις ατέλειες, με τα λάθη; Φταις εσύ, κάτι δεν κάνεις σωστά;

Αντί να μπαίνω σε συγκρίσεις και να αναλώνομαι σε τύψεις και ενοχές, επικεντρώνομαι στην εξίσωση της δικής μου ζωής και διερευνώ το πώς εγώ στο σήμερα μπορώ να βελτιώσω ή να πετύχω αυτό που μου είναι πραγματικά σημαντικό.

6. Εστιάζω σε ότι μπορώ να επηρεάσω. Δεν ξοδεύομαι σε πράγματα που έχουν ήδη συμβεί, που δεν είναι εφικτά ή που στην παρούσα φάση δεν μπορώ να αλλάξω.

7. Σέβομαι αυτό που νιώθω: Τα συναισθήματά μας είναι σας το καντράν του αυτοκινήτου: Μας δίνουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει μέσα μας. Αν η ένδειξη της βενζίνης μου δείχνει ότι το ρεζερβουάρ μου αδειάζει και εγώ το αγνοήσω… απλά θα ξεμείνω από βενζίνη.

8. Φέρομαι στον εαυτό μου με σεβασμό και κατανόηση: Δεν βοηθάει σε τίποτα το να με κρίνω συνεχώς και να μου απαριθμώ τα λάθη του παρελθόντος. Για να μπορέσω να αλλάξω χρειάζεται να με κατανοώ, να με αποδέχομαι, να μου φέρομαι με τρυφερότητα και σεβασμό. Έτσι, θα μπορέσω να πάρω προσωπική ευθύνη και να βρω τη δύναμη να αλλάξω ότι δεν θέλω.

9. Επικοινωνώ με τους άλλους μέσα σε αληθινές διαπροσωπικές σχέσεις: Χωρίς προσωπεία – μάσκες, υποκρισία ή επιφανειακότητα μοιράζομαι με τους ανθρώπους που θέλω να έχω στη ζωή μου το πώς νιώθω και μαθαίνω να τους ακούω με ενδιαφέρον και προσοχή. Δεν με αφήνω να βιώνω μοναξιά ακόμα και όταν έχω δίπλα μου τους ανθρώπους που αγαπώ, αλλά δουλεύω για τις σχέσεις μου. Κλείνω τις οθόνες (τα κινητά, τα tablet, τα pc, την τηλεόραση) και μπαίνω στην ζωή!

10. Θυμάμαι ότι κάθε μέρα είναι μια καινούργια σελίδα στο έργο της ζωής μου. Αποφασίζω το τι θέλω να γράφει, αλλιώς δεν θα πρέπει να ξαφνιαστώ ή να απορήσω αν η ιστορία μου δεν μου αρέσει. Παίρνω τη ζωή μου στα χέρια μου!

Με λίγα λόγια… Βλέπω τη ζωή μου καθαρά!!

Μαρία Μαραγκοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Κλινική Εκφραστική Θεραπεύτρια, Κοινωνική Λειτουργός, Επόπτρια θεραπευτών μέσω Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, Μ.Sc. Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική

Πηγή: destizoikathara.gr

 
 
Νεκρός ανασύρθηκε μοτοσυκλετιστής που έπεσε απόψε σε πηγάδι στο Λαύριο
Σαβ, 24 Φεβ 2018 22:46:56

Νεκρός ανασύρθηκε, πριν από λίγο, άνδρας που έπεσε απόψε με τη μοτοσυκλέτα του σε πηγάδι στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Καμάριζας Λαυρίου.

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταβεί με τη μοτοσυκλέτα του στο σημείο εκείνο και γύρω στις 18:30 έπεσε σε ένα πηγάδι, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του κατά την πτώση του σε αυτό.

Οι 12 πυροσβέστες που έσπευσαν με 4 οχήματα στο σημείο τον ανέσυραν νεκρό, έπειτα από ειδική επιχείρηση, ενώ η σορός του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Δ.Κ.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

 

 
 
Με κανονική άδεια μιας ημέρας στην κινητοποίηση οι αναπληρωτές ΠΕ
Σαβ, 24 Φεβ 2018 20:52:52

Με κανονική άδεια μιας ημέρας στην κινητοποίηση.

Μήνυμα στο Υπουργείο με 15000 αιτήματα στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας!

Συνάδελφοι όπως παρατηρείτε το ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει πάρει (κι ούτε επιθυμεί να πάρει) απόφαση στήριξης της κινητοποίησης η οποία έχει εξαγγελθεί για τις 2/3 και στηρίζεται τόσο από την ΟΛΜΕ όσο και από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Την αρνητική αυτή εξέλιξη τη χρεώνεται ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του το ΔΣ, το οποίο κινούμενο αντίθετα απ' ό,τι κάθε συνάδελφος θα περίμενε, αναλαμβάνει κι ακέραια την ευθύνη της απαράδεκτης αυτής αντισυναδελφικής λογικής που αφήνει επιπλέον ανολοκλήρωτο το υπάρχων μέτωπο ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ που απ' την πρώτη στιγμή στήριξε τους αναπληρωτές ανεπιφύλακτα.

Η στάση αυτή του ΔΣ δε δυσαρέστησε λοιπόν μόνο τους αναπληρωτές αλλά και τους μόνιμους οι οποίοι στο επίπεδο των τοπικών Συλλόγων έχουν ήδη προκηρύξει 3ωρες και ναυλώνουν λεωφορεία και με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεργασία για να επεκταθεί αυτό έτσι ώστε συνάδελφοι απ’ όλη την Ελλάδα να είναι παρόντες στη συγκέντρωση. Στον προγραμματισμό μας όμως υπήρχε πρόνοια και για το ενδεχόμενο να πάμε μόνοι μας στην κινητοποίηση (άλλωστε έτσι ξεκινήσαμε) καθώς το ακομμάτιστο και το ανεξάρτητο δεν είναι συνθήκη που προκρίνεται από τις παρατάξεις στη ΔΟΕ.

Έτσι λοιπόν καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές από Δευτέρα να υποβάλουν αίτημα για κανονική άδεια μιας ημέρας, για τις 2/3/18, με αιτιολογία : τη συμμετοχή μου στην κινητοποίηση των αναπληρωτών για τη μονιμοποίησή τους και την εξομοίωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων συναδέλφων τους.

Πρέπει οι Διευθύνσεις να κατακλειστούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας από 15000 αιτήματα άδειας για συμμετοχή στη συγκέντρωση! ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΑ! ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΜΨΟΥΝ!

Συνάδελφοι, παίρνουμε το μέλλον μας στα χέρια μας.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΥΝΑΤΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ KI ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΘA ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ KAI ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

ΥΓ. Είναι ευνόητο πως αν το ΔΣ της ΔΟΕ αποφασίσει κάποια στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπορευτεί με τις άλλες Ομοσπονδίες και τους αναπληρωτές, αποσύρονται οι αιτήσεις μας εφόσον υπάρξει απόφαση για 24ωρη ή τρίωρη απ’ τη ΔΟΕ και τρίωρη από τους Συλλόγους (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΕΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ!!!)

 
 
Επιστρέφει ο εφιάλτης με τις τσούχτρες στην Πάτρα
Σαβ, 24 Φεβ 2018 20:37:52

Με το φάντασμα των Μεδουσών να πλανάται και για την ερχόμενη τουριστική σεζόν πάνω από τα κεφάλια τους, οι ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων εστίασης – αναψυχής, ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων βλέπουν το χρόνο να κυλάει για την έλευση της άνοιξης και του καλοκαιριού 2018.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει , πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κατάσταση στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αχαΐας θα είναι αφόρητη, με τις εικόνες των κολυμβητών που κρατούν απόχες για να απομακρύνουν τις τσούχτρες και τις μέδουσες να επιστρέφουν.

Αυτό σημαίνει πως για μία ακόμα χρονιά θα υπάρξει μεγάλη οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμα και «τσουνάμι» ακυρώσεων στις ενοικιάσεις δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες .

Το πρόβλημα για την φετινή σεζόν στην Αχαΐα αναμένεται να είναι πιο μεγάλο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου να τοποθετήσει δίχτυα για την αντιμετώπιση του φαινομένου  σε όλο τον Κορινθιακό, μέχρι και την Παναγοπούλα, εκτιμάται πως θα «σπρώξει» ακόμα μεγαλύτερο αριθμό από τσούχτρες στον Πατραϊκό ενώ παράλληλα θα οδηγήσει τους πολίτες και τους επισκέπτες να επιλέγουν για μπάνιο και τουριστική διαμονή, παραλίες από την Παναγοπούλα και μετά με αποτέλεσμα να προκληθεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά.

Βοήθεια από επιστήμονες

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes.gr ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής Σπύρος Στεργίου η κατάσταση εάν εν ληφθούν άμεσα μέτρα θα είναι μη αναστρέψιμη.

Γι΄ αυτό το λόγω στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο ΣΚΕΑΝΑ εισηγήθηκε την πραγματοποίηση σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων με τη συμμετοχή τριών καθηγητών από το τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα λύσεις.

Υπενθυμίζεται πως Περιφέρεια Δ. Ελλάδας έχει πάρει από πέρυσι  στα χέρια της έκθεση της υπηρεσίας Αλιείας αλλά οι όποιες αποφάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένυ υπερβαίνουν τα όρια ευθύνης της

Πάντως η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δυτικής Ελλάδος, απορρίπτει τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτιμώντας ότι «δεν θα φέρει αποτέλεσμα, καθώς δεν έχουν σαφώς προσδιοριστεί τα αίτια του προβλήματος» όπως αναφέρεται σε εμπιστευτικό σημείωμα της υπηρεσίας

patrastimes.gr